Op deze pagina zal ik regelmatig foto's publiceren uit mijn archief

Deze keer enkele foto's uit 1943.

In de Tweede Wereldoorlog zijn veel nare dingen gebeurd. Dat er soms ook tijd was voor wat plezier, wil ik hieronder laten zien.
Vader en moeder Willem en Griet Steetskamp vonden dat de jeugd in deze barre tijd wel eens recht had op een verzetje. Dat was niet zonder gevaar, want op het feest zouden ook mensen komen die normaal ondergedoken zaten. Dus het huis aan de Zandvoorterweg werd helemaal geblindeerd, zodat geen licht naar buiten zou komen en de feestgangers oefenden erop, dat ze na een bepaald signaal muisstil zouden zijn. Zo zouden ze zichzelf niet verraden aan toevallig voorbij komende Duitsers.

nachtfuif

Een groepsfoto van de feestgangers. Ik herken bijna alle kinderen van Willem en Griet met hun partners. De kleding was veelal geleend.

hapjes Er waren hapjes en drankjes.... ober ...geserveerd door Adri Boer.

toneel

Er waren toneelstukjes. De "vrouw"op deze foto is Gien Steetskamp.

ober

En er was "onderbroekenlol".

Wil Steetskamp-der Nederlanden was erbij en vertelt:"We noemden het een nachtfuif. Het duurde tot 6 uur in de ochtend. Ik moest om half 8 op mijn werk in Heemstede zijn. Er reed geen tram of bus en een fiets had ik niet (meer). Dus ben ik maar gaan lopen...."

Meer foto's zien van dit feest uit 1943?

Stuur mij dan een mail. Je krijgt van mij dan een link naar alle 29 foto's die ik heb.